Рома се намести в топ 4 на Серия А след класика над Сампдория
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предпоследният в класирането си тръгна победен от "Стадио Олимпико"

Рома победи Сампдория с резултат 3:0 в мач от 28-ия кръг на италианското първенство Серия А. “Вълците” отбелязаха и трите си попадения след почивката, за да пречупят предпоследния в класирането. Точни за домакините бяха Жоржиньо Вайналдум, Пауло Дибала и Стефан Ел Шаарауи.

Рома създаде повече от дузина шансове за гол преди почивката, но не успя да вкара попадение. Пропуски пред вратата на “моряците” направиха Диего Йоренте, Жоржиньо Вайналдум, Никола Залевски и Лорецно Пелегрини. Веднъж пък се наложи на стража на Рома Руи Патрисио да се намесва и той го стори при удар на Габиадиини в средата на полувремето.

В началото на второто полувреме защитникът Жейсън Мурийо бе изгонен и гостите останаха с човек по-малко. Рома се възползва от численото си предимство и в 57-ата минута откри резултата чрез Вайналдум.

В 79-ата Пауло Дибала пропусна да сложи точка на спора. Аржентинският национал все пак се разписа от дузпа в 88-ата минута за 2:0.

В добавеното време Стефан Ел Шаарауи завърши добра атака на “вълците” със страхотен удар по диагонала и иформи крайния резултат 3:0 с петия си гол за сезона.

С този успех Рома събра 50 точки в актива си и зае 4-ото място, измествайки Милан, който е с 48 точки и тази вечер гостува на Наполи.

Сампдория пък остана с 15 точки и е на десет пункта от спасителната зона, като след всеки кръг се приближава до Серия Б.