google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Барселона иска от своите играчи повече ефективност пред гола

Барселона е сред претендентите за титлата в испанската Ла Лига, увери старши-треньорът на отбора Роналд Куман след трудната победа с 1:0 над Леванте снощи. В момента „блаугранас“ са на незавидото осмо място в първенството на Примера Дивисион, но пък имат два мача по-малко. Ако ги спечелят, „блаугранас“ биха се доближили на три точки от лидерите.

„Разбира се, че сме кандидат за титлата. Предстоят толкова много двубои. Просто е нужнода натрупаме повече самочувствие и да подобрим ефективността си пред гола. Този успех сега ще ни донесе нужната увереност”, заяви Куман.

Треньорът на Барселона заяви, че има очаквания към офанзивните му футболисти да бъдат по-спокойно в ключовите моменти:

„Когато вкараш гол, това ти дава по-голяма увереност за следващата среща. Мисля, че в сряда ще покажем, че можем да играем още по-силно”, продължи специалистът.

След два дни Барселона има трудно домакинство на временния лидер Реал Сосиедад, а след това през уикенда ще се изправи срещу Валенсия – отново на “Камп Ноу”. Тези две срещи ще бъдат много ажни за “каталунците”.

„След като си загубил 4-5 мача на чужд терен, е нормално да бъдеш критикуван. Но ако гледаме по-общо прави впечатление, че играем по-добре. Създаваме много възможности и просто трябва да сме по-концентрирани в завършващата фаза”, каза още Роналд Куман.