Роналд Куман определи Купата на Краля като основна цел за Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Атлетико има голямо предимство в Ла Лига", споделя Куман

Наставникът на Барселона Роналд Куман обяви, че Купата на Краля е най-добрата възможност на клуба да спечели трофей през този сезон. Нидерландският специалист заяви на пресконференцията преди осминафиналния мач за Купата срещу Райо Валекано, че капитанът на отбора Лионел Меси вече се намира в оптимална форма.

Меси ще се завърне в състава на Барса за визитата на Райо от Копа дел Рей. Звездата на “блаугранас” имаше проблеми с глезена, но вече е добре. Той изтърпя наказанието си от два мача след червения картон срещу Атлетик Билбао финала за Суперкупата на Испания.

„За спечелим трофеи, се нуждаем от Меси в най-доброто му състояние. Дали ще стартира като титуляр? Лео има желание да играе. Той е победител и има иска да играе във всеки един двубой. Утре ще проведа разговор с него и ще решим дали ще бъде титуляр“, сподели Куман.

„Борим се за всеки трофей и за Ла Лига, но трябва и да сме реалисти: Атлетико е с голямо предимство, играе много силно, а и през тази седмица ще почива. В същото време ние играем в сряда вечер за Купата, а после ще се приберем през нощта. Нямаме време да тренираме някои определени неща, защото двубоите са през три дни”, коментира натавникът на Барса.

„Турнирът за Купата на Краля е най-прекият път до спечелването на трофей. Да, Реал Мадрид отпадна, но и останалите противници са силни. Дано в сряда да спечелим без продължения“, каза още нидерландският наставник на Барселона.