Роналдо е номер 1 в света… по заработени пари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Меси и Мбапе следват португалският нападател

Португалската звезда на английския Манчестър Юнайтед Кристияно Роналдо е най-скъпоплатеният футболист в света за настоящата 2021 година, съобщава популярното американско издание “Форбс”.

CR7 е успял да заработи внушителните 125 милиона долара, като 70 милиона от тях са заплата, а други 55 милиона екс-нападателят на Реал Мадрид и Ювентус получава от рекламни договори.

Съвсем очаквано след него в класацията е другата голяма звезда на световния футбол – Лео Меси, който може да се похвали със 75 милиона долара от заплата и 35 милиона от реклами.

На трето място е нападателят на френския гранд Пари Сен Жермен – Неймар, който заработва общо 95 милиона долара, а след него е съотборникът му Килиан Мбапе с 43 милиона долара от заплата и още 15 милиона от рекламни договори.

След тях в подреждането са египетският голмайстор на Ливърпул Мохамед Салах с 41 милиона (25 милиона заплата и 16 милиона от реклами), полският таран на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски с 35 милиона (27 милиона заплата и 8 милиона от реклами).

Испанският халф на японския Висел Коби Андрес Иниеста все още поддържа много висок стандарт с 35 милиона долара (31+4).

Следват Пол Погба от Манчестър Юнайтед с 34 милиона долара (27+7), Гарет Бейл от Реал Мадрид с 32 милиона (26+6) и Еден Азар от Реал – 29 милиона (26+3).