Роналдо обеща: С голямо достойнство ще нося “синята” фланелка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Офанзивният футболист призна, че няма претенции на коя позиция ще бъде сложен от Станимир Стоилов.

Новата бразилска перла на Левски – Роналдо, сподели впечатленията си от “синия” клуб и радостта от акостирането си на “Георги Аспарухов”.

Пред “ЛЕВСКИ ТВ” нападателят разкри любопитни подробности за себе си и не скри, че е щастлив от топлото посрещане на привържениците към него.

– Роналдо, добре дошъл в Левски! Как се чувстваш няколко дни след като се присъедини към отбора?

Благодаря, чувствам се много добре, цялата организация по посрещането ми беше прекрасна, бях приет много добре и ще направя всичко възможно, за да оправдая признанието и винаги да излизам като победител.

– Какво те накара да избереш предложението на Левски?

Историята на клуба, най вече, както и тази чудесна публика, която кара всеки играч да се чувства щастлив, да се чувства комфортно да играе и аз съм един истински щастливец да бъда тук. Със сигурност всеки играч има мечта да играе тук.

– Какви са целите, които си поставяш със синия екип?

Когато сте тук със сигурност целите са големи, да работим усилено, за да можем да преминем през тази фаза успешно, а индивидуалните цели, които искам да постигна са повече голове. Но на първо място мисля да помагам за общите цели и след това да мисля за личните.

– Публиката на Левските прие много топло в контролата в събота. Беше ли подготвен за такова посрещане?

Всъщност не бях, за първи път в приятелски мач публиката беше толкова гореща и се чувствах много добре, все още съм нов, но се чувствах много комфортно да играя. И много искам и имам увереност, че ще имаме много победи и още поводи за такова отношение.

– В Левски има двама твои сънародници. Това помага ли ти за адаптацията?

О да, определено ще ми помогне, аз ги познавам и двамата, те са много добри като хора, невероятни футболисти и адаптирането ми ще бъде много по-лесно, отколкото съм си представял.

– Успя ли да усетиш методите на работа на старши-треньора Станимир Стоилов?

Да, виждам какви са методите му, все още се адаптирам, но той ми помага и напътства, благодарен съм му за доверието и само да няколкото дни, в които съм с отбора успях да усетя колко е добър той.

– Коя е любимата ти позиция на терена?

Аз просто обичам да играя, дали отляво, дали отдясно или в центъра, важното е да вървя напред, където треньорът прецени, че е най-добре в дадения момент.

– Ще имаш възможност да играеш в европейските турнири. Наясно ли си какъв отбор е съперникът ни ПАОК?

Никога не съм си представял, че ще играя такива мачове, но това е голяма възможност, знам, че ще бъде трудно, но трябва да се работи, имам време и с Божията помощ да успеем да излезем победители.

– Как получи името Роналдо?

Името ми са го избрали баща ми и неговия брат, които много са харесвали Роналдо Феномена, който през 2000-та се е отличавал много и е изпъквал пред всички останали. Щастлив съм, че нося това име. Когато вкарвам голове ги посвещавам на брат ми, който почина.

Какво искаш да кажеш на привържениците на Левски?

– Искам да кажа, че няма да е лесно, за един бразилец като мен да сбъдне една мечта, но че ще дам всичко от себе си и когато това се случи ще бъда много щастлив. И че фланелката на Левски ще бъде носена от мен с голямо достойнство.