Роналдо се готви за вечер на рекордите в Сасуоло
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Погледите на футболните фенове тази вечер ще се насочат към Сасуоло, където Кристиано Роналдо може да напише нова вълнуваща страница в кариерата си по време на гостуването на лидера в Серия А Ювентус.

Португалецът се нуждае от само един гол, за да се превърне в единствения футболист, разписвал се 50 пъти в три от най-силните първенства – английската Премиър Лийг, испанската Ла Лига и италианския елит.

Преди визитата на осмия Сасуоло, който е в серия от четири поредни победи Роналдо има на сметката си 49 гола в 59 срещи за Бианконерите.

Само още едно попадение би помогнало на Кристиано да стане и играча, стигнал най-бързо до Кота 50 в Серия А. В момента притежател на този рекорд е украинският стрелец Андрий Шевченко, който наниза 50 гола за 69 мача с екипа на Милан.

Босненският нападателят на Рома Един Джеко вече може да се похвали с реализирани 50 или повече попадения в три различни шампионата. 34-годишният таран обаче стори това в германската Бундеслига, Премиършип и Серия А.

Задачата на Ювентус и Роналдо тази вечер няма да е никак лесна. Черно-белите ще се изправят срещу изключително корав домакин, който не загуби нито един от мачовете си на собствен терен през 2020 г.