Роналдо се завърна с 2 гола при разгром на Юве над Специя
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ювентус с убедителен успех на стадион "Дино Мануци"

Шампионът на Италия Ювентус постигна категоричен успех с 4:1 като гост на Специя в среща от шестия кръг на Серия А. С две попадения за “старата госпожа” се отличи Кристиано Роналдо, който се появи в игра през второто полувреме. По едно попадение отбелязаха Мората и Рабио, а точен за Специя бе Томасо Побега.

Ювентус започна по-активно срещата и в 6-ата минута имаше шанс за попадение, но удар на Алваро Мората мина встрани от вратата. Десет минути по-късно испанският нападател намери мрежата. Той получи подаване от Маккени и на празна врата отбеляза за 1:0. При попадението страничния съдия дигна засада, но след намесата на ВАР голът бе признат. Така най-после Мората отбеляза попадение, след като три негови гола срещу Барселона през седмицата бяха отменени поради засада.

В 18-ата минута Киеза можеше да удвои аванса на гостите, но ударът му бе неточен. Ювентус продължи да бъде по-настойчив и стигна до втори гол в 23-ата минута чрез Мората, но този път испанецът бе в засада и голът не бе признат.

Специя намери сили да създаде положения пред вратата на противника в средата на полувремето. При едно от тях в 32-рата минута след удар на Томасо Побега топката попадна в мрежата на Буфон – 1:1. В края на първата част Юве можеше да възстанови аванса си, но ударът на Маккени бе спрян пред голлинията от Шабот.

Девет минути след подновяването на играта Кристиано Роналдо се завърна на терена, след като е излекуван от коронавирус. Португалецът пропусна последните три срещи на “бианконерите”. Неговото включване веднага даде резултат и още три минути по-късно звездата на Ювентус се рзаписа след асистенция на Мората – 1:2.

В 68-ата минута Ювентус сложи точка на спора с трети гол. Киеза намери Рабио, който с индивидуален пробив в наказателното поле и прецизен завършващ удар направи резултата 3:1 в полза на “старата госпожа”.

В 74-ата минута Федерико Киеза бе фаулиран в наказателното поле и гостите получиха дузпа. Зад топката логично застана Кристиано Роналдо, който с техничен удар в стил “паненка” вкара втория си гол в мача – 1:4.

С този си успех отборът на Ювентус временно прогресира до 2-рото място в класирането на Серия А с актив от 12 точки, като има 4 по-малко от лидера Милан. Съставът на Специя пък остана на 16-ата позиция с 5 пункта.