google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Суперзвездата на Манчестър Юнайтед отговори на слуховете за потенциалната си дата за пенсиониране

Кристиано Роналдо се зарече да продължи да играе на най-високо ниво поне до 2024 г. и настоя, че пътят на неговата кариера на играч „все още не е приключил“.

Португалската суперзвезда говори пред изданието Quinas de Ouro в родината си, след като беше признат за най-добрия международен голмайстор за годината. На 37 години, Роналдо загуби титулярното си място в Манчестър Юнайтед, но остава толкова важен футболист за Португалия.

Роналдо стана най-добрият голмайстор в историята на международния футбол преди година, а сега е вкарал общо 117 гола за Португалия в 189 мача. Той ще бъде капитан на своята нация на тазгодишните финали на Световното първенство и иска да изиграе поне още един голям международен турнир.

Това Световно първенство е неговият десети голям финал, като първоначално участва в Евро 2004 за Португалия, докато той изигра ключова роля в триумфа на своя отбор на Евро 2016 – първият път, когато те вдигнаха голям международен трофей – и в първия им триумф в Лигата на нациите през 2019 г.

Роналдо каза при получаването на наградата във вторник вечерта: „Надявам се да продължа да бъда част от португалския национален тим още няколко години. Чувствам се мотивиран, амбицията ми е висока. Аз съм в отбор с млади играчи, искам да бъда на Световното първенство, но и на следващото Европейско първенство.”