Роналдо вдъхнови Юве за спечелване на Суперкупата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалецът вкара първото попадение при успеха с 2:0 над Наполи

Ювентус спечели Суперкупата на Италия, след като в спора за трофея с Наполи записа победа с 2:0. Звездата на Юве Кристиано Роналдо се разписа в 64-ата, а дълбоко в добавеното време Алваро Мората оформи крайния резултат. Двата тима така и не играха досега през новия сезон, тъй като двубоят им в Серия “А” беше отложен заради случаи на заразени с коронавирус в Наполи, а последната среща на двата тима бе на 17 юни, когато „партенопеите“ спечелиха Купата на Италия след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време).

Първото по-сериозно положение бе на сметката на „бианконерите“ в 12-ата минута, когато Давид Оспина трябваше да поправя грешка на отбраната и парира удар на Данило.

Шанс за откриване на резултата се откри пред Ървинг Лозано в 28-ата, но ударът му с глава не затрудни достатъчно Шчесни.

Пет минути преди почивката Роналдо пробва изстрел от ъгъла на наказателното поле, но не показа нужната точност.

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на Наполи, но влезлият като резерва Бернардески не успя да отбележи от чиста позиция и Оспина опази мрежата си суха.

В 64-ата минута Бакайоко не действа добре след изпълнение на корнер и неволно отклони топката към Кристиано Роналдо, който от малка дистанция нямаше как да сгреши – 1:0 за Ювентус. С попадението си португалецът стана най-резултатният играч в историята на футбола със 760 гола на клубно и национално ниво, подобрявайки постижението на Йозеф Бицан.

Наполи имаше страхотна възможност да изравни в 79-ата след отсъдена дузпа за нарушение срещу Мертенс, но капитанът Инсиние беше неточен от бялата точка.

В добавеното време влезлият на мястото на Кулушевски Алваро Мората отбеляза втори гол за „бианконерите“, които спечелиха трофея.