Росонерите със сериозна издънка срещу Салернитана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионите завършиха 1:1 със Салернитана на "Сан Сиро"

Милан направи сериозна издънка срещу Салернитана като пропусна да спечели трите точки на „Джузепе Меаца“ в последен мач от 26-ия кръг на Серия “А”. Гостите успяха да изравнят след час игра. Оливие Жиру откри резултата в добавеното време на първата част, но Булае Диа оформи крайния резултат и да донесе така ценната точка за Салернитана. Стефано Пиоли предприе само две промени в стартовия си състав след нулевото равенство срещу “шпорите” в Шампионската лига, което им стигаше, за да преодолеят албионците.

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия на 8 март помощник на Фабио Капело – Итало Галбиати. Началото на двубоя, който се играе пред малко повече от 70 хиляди зрители, бе при много спокойно темпо и без сериозни положения. В 29-ата минута Жиру изпробва да направи задна ножица при центриране от корнер, но топката отиде над напречната греда след ударът “ала Пиола”.

В добавеното време на първата част Жиру се извиси при центриране от корнер и с третия си гол с глава през тази година даде аванс на домакините.  Диа върна гостите в играта след гол в 60-ата минута, възползвайки се от отлична асистенция на Домагой Брадарич.

Въпреки опитите на Стефано Пиоли и неговите момчета, Милан не успя да поведе отново и така се провали при днешното си предизвикателство във вътрешното първенство. “Росонерите” вече са 4-ти с 48 точки, докато Салернитана със заслужената си точка днес събраха 26 пункта и са на 16 място със седем над опасната зона.