Розова долина (Казанлък) триумфира с купата от Аматьорската лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Розите" надвиха с 3:2 Марек в много интригуващ финал в Пазарджик

Розова Долина (Казанлък) спечели Купата на аматьорската футболна лига, след като победи с 3:2 Марек след много интересен мач в Пазарджик.

За да стигнат до финала, “розите” се наложиха с 2:0 над Левски (Лом), а дупничани се справиха със същия резултат с Дунав (Русе).

След равностойно начало Марек стигна до няколко опасности пред вратата на Пламен Маринов, но нацелиха на два пъти гредата на “розите”.

Отборът от Казанлък обаче се активизира и нанесе много сериозен удар, с два гола. Пламен Колев беше точен и двата пъти. Той откри в 29-ата минута, когато се възползва от разбъркване в наказателното поле, а след това и в 42-та минута отново той бе герой за тима си.

В началото на втората част Розова долина поведе с класическа преднина. При едно центриране от фаул Цветан Чахов с глава покачи на 3:0. Малко след час игра Марек намали изоставането си, след като Милен Иванов беше най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле и от близко разстояние вкара за 3:1. Малко преди края на мача още един гол падна във вратата на Розова долина, когато Симеон Димитров изпревари вратаря на розите и с ножичен удар прати топката в мрежата, но силите им не стигнаха до частичен обрат и радостта беше за отбора от Казанлък.