Румънска медия: От години чакаме мач като ЦСКА – ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Румънското издание “Проспорт” е излязло с интересен материал, в който се говори за предстоящото дерби от първия кръг на efbet Лига за сезон 2020/21 между отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА. Журналистите в северната ни съседка сравняват ситуацията при родните столични клубове с тази между КСА Стяуа и ФКСБ.

“Не само в Румъния има футболни тимове, които се развиват отделно, въпреки че произхождат от един клуб. България се подготвя за дерби, което чакаме от години. Това е мач КСУ Крайова – Университатея Крайова или ФКСБ – КСА Стяуа. Този уникален двубой ще се проведе при тях след по-малко от седмица”, пише медията, след което прави уточнение, че ЦСКА е легендарен български клуб и пояснява как се е стигнало до разделението.

“ЦСКА, легендарният български клуб с 31 титли и 20 купи, фалира през 2016 г. заради дълг от 13 млн. евро. ЦСКА 1948 започва от нулата, а другият отбор купува лиценза на Литекс и продължава да играе в елита на българския футбол. ЦСКА-София домакинства на стадиона на легендарния ЦСКА – “Българска армия”, а другият тим, воден от фенове и спонсори, играе мачовете си на на “Васил Левски”.

Иронията е, че още на старта на първенството двата отбора ще играят помежду си. Клубът ЦСКА 1948 разчита само на български играчи и бързо се адаптира към новата сурова реалност, като бързо се издигна към елита на българския футбол след поредни промоции от 2017 г. насам”, се пише в материала.