Руски депутат: Феновете спасиха Левски и могат да претендират за нещо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Руски депутат се застъпи за "сините" заради пропадналите контроли

В последните дни се заформи скандал заради отмените контроли на Левски с руските клубове Спартак Москва и Урал. Малко изненадващо, депутат от Руската дума подкрепи Левски. Снетлана Журова, която бе потърсена от „Мач Тв“, се застъпи за “сините” и претенциите на техните привърженици.

„През 2020 г. Левски беше пред фалит. Феновете го спасиха. Те инвестираха много пари в отбора. И сега казват: „След като спасихме клуба, имаме право да искаме това, което смятаме, че е правилно“. Представете си фенове да спасяват клуба от фалит, а не спонсори, не някакви олигарси. Вече могат да претендират за нещо. Слава Богу, че не съгласихме на тези мачове, защото какво щяхме да правим, ако те бяха излезли с украински знамена, с украински униформи. Щяхме ли да излезем срещу тях? Тогава те щяха да крещят, ако бяхме излезли. Добре е, че се разминахме с тази дилема“, заяви Журова.

„Тук не става въпрос за спорт. Спортните арени се превърнаха в място за политически игри. Не е правилно! Пие дьо Кубертен се опита да блокира това, но не успя. Той предупреди, че спортът не трябва да се смесва с политиката“, каза още олимпийската шампионка.