Рууни призова Саутгейт да отстави Хари Кейн резерва срещу Уелс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Когато има възможности да го защитим и да му помогнем да остане във форма, вярвам, че Гарет трябва да ги използва", смята Рууни

Легендата на английския футбол Уейн Рууни е на мнение, че Хари Кейн е трябвало да бъде заменен по-рано в първия мач на “Трите лъва” на Мондиал 2022 срещу Иран, за да го съхрани за следващите мачове. Бившият голаджия Манчестър Юнайтед твърди, че Кейн изглежда е изпитвал сериозен дискомфорт при ремито 0:0 със САЩ, а Рууни допълни, че Саутгейт е длъжен да използва всяка възможност, за да даде почивка на капитана на националния отбор.

“Друга голяма промяна, която бих направил за мача с Уелс, е да дам почивка на Хари Кейн”, написа Рууни в своята колона в Times. “Срещу САЩ той изглеждаше така, сякаш страда от тежкия удар, който получи в мача с Иран. Гарет трябваше да го извади на полувремето. Англия водеше с 3:0, мачът вече беше решен и Хари е нашият най-важен футболист. Когато има възможности да го защитим и да му помогнем да остане във форма, вярвам, че Гарет трябва да ги използва”.

Англия се изправя срещу Уелс във вторник в последния си двубой от груповата фаза на Мондиал 2022 и трябва да не загуби, за да продължи напред.