google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед се нуждаеше от точно реализираната от Бруно Фернандеш дузпа в продълженията, за да сломи съпротивата на бойкия Копенхаген в 1/4-финална среща в Лига Европа, играла се на “Райн Енерги Щадион” в Кьолн.

Червените дяволи, които спечелиха турнира през 2017 година, предложиха разочароваща продукция в редовните 90 минути като играта им определено страдаше от липса на изобретателност в средата на терена.

Отсъдена дузпа в полза на Юнайтед бе коректно отменена след намесата на ВАР. Правилно не бе зачетено и попадение на Мейсън Грийнууд малко преди края на първото полувреме, което бе доминирано от Копенхаген.

ВАР се намеси и в заключителните минути на редовното време като този път решението беше срещу интересите на датчаните.

Юнайтед стоеше по-добре на терена през втората част и създаде няколко нелоши положения, но на два пъти уцели гредите, а и стражът на скандинавците Карл-Йохан Йонсон се отличи с чудесни намеси.

Преди началото на продълженията босът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер замени Грийнууд с Хуан Мата и появата на испанеца мигновено промени картината на терена.

Именно находчивият халф бе замесен в головата атака, при която Антони Марсиал беше съборен в наказателното поле – дузпа. Фернандеш запази хладнокръвието си и не сгреши с удара си от бялата точка – 1:0.

В полуфиналите на 16 август Червените дяволи ще срещнат победителя от четвъртфиналния сблъсък между Уулвърхямптън и Севиля.

Финалът в турнира ще се състои на 21 август.