С мисъл за Локо (Пловдив), Загорец отстъпи в Първомай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новозагорци останаха без точка, въпреки че реализираха три гола

С мисъл за очаквания с огромен интерес сблъсък с носителя на Купата на България и лидер в Първа лига – Локомотив (Пловдив), Загорец допусна първата си загуба за сезона, отстъпвайки с 4:3 при гостуването на Борислав (Първомай) в среща от 13-ия кръг на Югоизточната Трета лига.

С мисъл за Локо (Пловдив), Загорец отстъпи в Първомай 1

Тимът на Мирослав Миндев, който е най-резултатният състав измежду всички отбори в Трета лига, се наслади на летящ старт, като само след по-малко от стотина секунди игра Димитър Видев откри резултата – 0:1.

Георги Йорданов се пребори за една топка в центъра на терена, след което бе поставно началото на мълниеносна контраатака – Пламен Иванов нахлу на скорост по левия фланг, с остро подаване намери в наказателното поле Иван Стоянов, който пък пласира изкушаващо центриране и Видев отблизо порази целта.

Радостта на гостите обаче бе кратка, тъй като няколко минути по-късно Борислав възстанови паритета след грешка на Явор Иванов, чийто опит за пас назад към завърналия се на вратата Евегени Караманов бе пресечен от Ангел Здравчев.

В самото начало на второто полувреме домакините осъществиха пълен обрат, след като Георги Стайков превърна в гол дузпата, отсъдена за нарушение на Милен Митев, а не след дълго Мартин Здравчев покачи на 3:1 след хубав рейд по левия фланг на Боримир Карамфилов.

Ангел Здравчев покачи от малък ъгъл на 4:1 след нова хубава акция по левия фланг и втора поредна асистенция на Карамфилов.

В самия край на срещата появилият се след почивката Ангел Костов се разписа след центриране от ъглов удар на Денислав Атанасов, а минута след това Иван Стоянов съкрати изоставането до 4:3, но за нещо повече нямаше време.

Загорец, който е с мач по-малко, е втори в подреждането с 29 точки, три зад Черноморец, надиграл днес третия Гигант с 1:0 при гостуването в Съединение. Първомайци са девети с 19 точки.

Двубоят с Локо Пловдив, който за съжаление ще се проведе без зрители заради наложените мерки за борба с разпространението на коронавируса, ще се играе във вторник, 3 ноември от 13.30 часа и ще бъде излъчван в пряко предаване по “Диема Спорт”.

В следващия кръг на Югоизточната Трета лига Загорец приема ФК Ямбол, а Черноморец е домакин на Извор (Горски извор).