Садио Мане собственоръчно прати Ливърпул в Шампионската лига!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мърсисайдци" победиха с 2:0 Кристъл Палас и завършиха Висшата лига на третото място

Ливърпул успя да изпълни най-важната си задача и се класира в топ 4 на Висшата лига в последния 38-ми кръг! “Мърсисайдци” имаха нужда от победата срещу Кристъл Палас, за да си гарантират участие в Шампионската лига догодина и направиха точно това след 2:0 на “Анфийлд”.

Големият герой за “червените” беше Садио Мане, който вкара и двете попадения.


Още в 14-та минута Андрос Таунсенд можеше да открие резултата, след като получи пространство в наказателното поле на Ливърпул, но ударът му премина вдясно от вратата на Алисон.

Само четири минути по-късно Трент Александър-Арнолд изпълни по много добър начин пряк-свободен удар, но топката беше пратена малко по-високо от нужното и над очертанията на вратата на гостите. Около 20-та минута “мърсисайдци” имаха две отлични положения за гол, но първо Райс Уилиямс не насочи достатъчно добре топката след корнер, а след това Салах засече центриране, но прати кълбото над целта.

В 36-та минута обаче домакините стигнаха до гола. Роберто Фирмино пусна отличен пас пред вратата на Палъс към Мане, който от близка дистанция засече в мрежата за 1:0.
Садио Мане собственоръчно прати Ливърпул в Шампионската лига! 1


След почивката играта се задържа в центъра на терена без опасни ситуации и пред двете врати. Четвърт час преди края Салах подаде към Садио Мане, който веднага стреля, топката се отклони от тялото на защитник и влетя в мрежата на Палъс за 2:0.

В самия край Салах можеше да донесе класически успех за домакините, но след като беше съборен в наказателното поле, съдията не реши, че има основание да посочи бялата точка.

Taка Ливърпул завърши сезона с 69 точки на третото място в класирането, а зад тях остана Челси с 67, който въпреки загубата си от Астън Вила остана в зона “Шампионска лига”, тъй като и Лестър не успя да победи Тотнъм след 2:3.