Само 12% от феновете на Барса предпочитат Куман
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Едва 12 процента от запитаните привърженици на Барселона припознават бившият бранител на тима Роналд Куман като най-подходящ наследник на Кике Сетиен.

Селекционерът на Нидерландия е един големите фаворити за треньорския пост и дори вече пристигна в Барселона.

Данните от анкета, проведена от “Марка” сочат, че безспорен фаворит сред привържениците на каталунците е някогашният халф на Блаугранас Шави Ернандес.

36% от запитаните смятат, че именно работещият в момента като треньор в Катар трябва да заеме горещия пост на “Камп Ноу”, а 15 процента заявяват, че юздите в Барса трябва да бъдат поети от екс-мениджъра на Еспаньол и Тотнъм Маурисио Почетино.

Други 12 процента от привържениците на тима заявяват, че искат да видят на треньорския пост селекционера на Белгия Роберто Мартинес.

Според 62 процента от феновете на каталунците отговорен за кризата е бордът на директорите, 32% хвърлят вината върху играчите и само шест процента посочват с пръст Сетиен.

Въпреки това, данните сочат, че запалянковците са доста единни в мнението си за Сетиен – цели 77% от тях са убедени, че той трябва да бъде освободен още сега.