Сър Алекс плакал от щастие при успеха на Шотландия над Сърбия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гайдарите" спечелиха след дузпи плейофа за финалите на Евро 2020

Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън разкри, че класирането на Шотландия за Евро 2020 го е разплакало от щастие. В плейофите за място на финалите „гайдарите“ водеха с 1:0 над Сърбия, но Лука Йович вкара мача в продължения след гол в добавеното време. В крайна сметка победителят се реши с дузпи, при които шотландците триумфираха.

Бившият мениджър на „червените дяволи“ признава, че интервюто на голмайстора за Шотландия в редовното време – Райън Кристи, го е трогнало истински. “Когато го видях да плаче по време на интервюто, се разплаках и аз. Това беше фантастично. Това са онези специални моменти. Отзвукът беше огромен и заради любовта на Шотландия към футбола”, споделя 79-годишният сър Алекс, цитиран от “Дейли Мейл”.

“Киърън Тиърни прави фантастичен сезон за Арсенал, а Анди Робъртсън е изумителен за Ливърпул през последните две години. Халфвете също са на ниво, като много от тях играят в Англия. Специално Скот Мактоминей се превръща в един от важните за Манчестър Юнайтед състезатели. Обърнете внимание, че когато идва важен мач, той е титуляр за Юнайтед. Аз го взех в клуба, когато беше на 7-8 години. Даже в началото беше централен нападател. Израсна по същия начин като Дарън Флетчър – висок е, хилав, умее да печели топката, бързо се обръща и е сериозен като цяло. Много се радвам да видя как един шотландец си пробива път”, добавя легендата.

Шотландия се класира за голям форум за първи път от 1998 година насам. В турнира в тяхната групса са още Англия, Хърватия и Чехия.