Сасуоло взе скалпа и на Аталанта седмица след Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ла Деа не успя да се справи с неровердите с човек по-малко

Отборът на Сасуоло постигна втора поредна победа в Серия А и то срещу отбори, които се борят за топ 4. Преди седмица неровердите разбиха с 5:2 Милан на “Сан Сиро”, а днес те надвиха Аталанта 1:0 като домакин.

След половин час игра гостите от Бергамо останаха с десет души на терена след като ВАР преразгледа нарушение на Йоаким Меле и главният съдия го изгони с директен червен картон, като преди това му беше вдигнал само жълт.

След почивката домакините се втурнаха да се възползват от предимството си и в 55-та минута стигнаха до победния гол, когато Арманд Лориенте премина като на шега покрай няколко противникова футболисти и стреля отлично с десния крак по диагонал, което хвана Мусо неподготвен и топката влетя в мрежата му.

До края Сасуоло гледаше да контролира темпото, но въпреки това Аталанта имаше няколко добри възможности да се добере до равенството. В последните секунди Луис Муриел си изпусна нервите и получи червен картон. Все пак, трите точки останаха в Сасуоло и те са вече на 15-та позиция с 23 точки, докато Аталанта остава шести с 38 пункта.