Саутгейт: “Апатията е заменена с енергия”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босът на англичаните смята, че италианците имат слабости, от които могат да се възползват

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт вярва, че страхотната атмосфера, която създават феновете на стадион “Уембли” ще вдъхнови неговия тим за европейската титла.

Тази вечер Трите лъва излизат срещу Италия във финала на Евро 2020.

“Всичко опира до утрешния ден и това, че сме тук, за да спечелим,” заяви Саутгейт в навечерието на двубоя. “Доволни сме от наследството, което имаме, но сега искаме да спечелим трофея. Играчите са готови, наясно са с всичко около тактиката и гледаме напред към мача.

“Подготовката бе нормална, както винаги в такава фаза на турнир – трябва да запазиш своето постоянство. Атмосферата на “Уембли” беше страхотна, а когато започнах преди няколко години хората мятаха хартиени самолетчета, толкова отегчени бяха.

“Сега апатията е заменена от енергия и това е фантастично. Играчите имат нужда от тази подкрепа. Ще се опитаме да нагодим срещата така, че да е удобна за нас и да се възползваме от техните слабости.

“Италия разполага със страхотни играчи, тактически план и много опитен треньор, който държи страхотен рекорд. Ние обаче трябваше да се изправим срещу играчи като Лука Модрич и Тони Кроос и халфовата ни линия се справи. Имаме нашите силни страни и смятаме да ги използваме утре.”