Саутгейт: Без съмнение двата най-добри тима са на финала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да извървим дълъг път преди да бъдем считани за футболна страна като Италия"

Треньорът на английските национали Гарет Саутгейт не спести похвалите си за италианския национален отбор преди финала между двата тима на Евро 2020 на “Уембли” в Лондон в неделя.

“Следя ги отблизо от две години и съм наясно със свършената работа от Манчини. Знаем за разочарованието им от това, че не се класираха на световните финали. Италия е невероятна футболна нация – 12 полуфинала и 10 финала, мисля, че така чух онзи ден. Сравнявайки го с нас, това е невероятно постижение. Трябва да извървим дълъг път преди да бъдем считани за футболна страна като Италия”, коментира селекционерът в интервю за Sky Sport Italia.

“Те имат много ясен начин на игра, голям дух, голяма енергия. Тактически, като всички италиански отбори, те са много добри. Но стилът им на игра в момента е много различен от онзи от времето, когато бях по-млад, сега е по-модерен. Това е изключителен отбор, без съмнение двата най-добри тима са на финала. Всичко ще зависи от това, кой ще се представи силно в конкретния ден”, допълва Саутгейт.

„Трите лъва“ нямат победа срещу Италия на голямо първенство, инкасирайки 4 загуби в 4 мача.