Саутгейт: Целта е да спечелим в редовното време срещу Сенегал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сенегал са впечатляващи - знам много добре колко е трудна задачата ни в този мач", заяви английският селекционер

В неделя отборът на Англия излиза за 1/8-финалния си двубой на Световното първенство в Катар срещу Сенегал. Селекционерът на “Трите лъва” Гарет Саутгейт заяви преди срещата, че неговите възпитаници имат за цел да спечелят мача. Английският селекционер се изказа ласкаво за Сенегал и за техния старши-треньор Алиу Сисе.

“В състава на Сенегал има добри индивидуалности и добра структура. Те са впечатляващи. Знам много добре колко е трудна задачата ни в този мач. Сисе върши страхотна работа. Нямаха късмет да излязат от груповата фаза в Русия, но тук за напълно заслужено достигнаха 1/8-финалите”, сподели Саутгейт.

“На мачовете в Катар виждаме как се развива футболът в целия свят. В исторически план отборите от Южна Америка и Европа доминираха, но видяхме в груповата фаза, че арабските, африканските и азиатските тимове направиха страхотни резултати срещу отбори, които са доста по-напред в ранглистата.

Подготвени сме и за дузпи, но целта ни е да спечелим двубой и да избегнем продължения и дузпи. Ако обаче се стигне дотам, нужно е да сме готови психически и физически. Смятам, че сме готови”, каза Гарет Саутгейт.