Саутхемптън с победа и историческо първо място във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Светците" за първи път оглавяват класирането във Висшата лига след победа с 2:0 над Нюкасъл

За първи път в историята на Висшата лига Саутхемптън оглави класирането! „Светците“ се изкачиха на върха в елита на Англия, след като спечелиха с 2:0 домакинския си мач срещу Нюкасъл. За последно Саутхемптън е оглавявал таблицата през 1988 година. Саутхмептън е с 16 точки, колкото има и Ливърпул, но мърсисайдци са с по-лоша голова разлика. Нюкасъл остава 11-и с 11 точки.

Отборът на Ралф Хазенхютъл имаше надмощие и дръжеше инициативата през почти целия двубой, като и успя да запази суха мрежа.

Двубоят на „Сейт Мерис“ започна добре за домакините, които отправиха няколко бързи атаки, за да дойде 8-ата минута, когато фрапантна грешка в отбраната на Нюкасъл доведе до първия гол. Че Адамс отправи опасен далечен удар, но Дарлоу изби. Топката попадна в Алимрон, който реши да покаже техника и топката му бе отнета от Тио Уолкът, последва пас за Че Адамс, който при втория си удар не остави шанс на Дарлоу.

Тио Уолкът направи пропуск в 42-ата минута, а след почивката Дарлоу отклони леко топката при удар на Ромеу, а кълбото се отклони от напречната греда.

В 82-ата минута нова абсурдна грешка на гостите в отбрана доведе и до втори гол. Шон Лонгстаф загуби в близост до наказателното поле, след което Армстронг стреля точно и оформи крайното 2:0.