google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Цели 27 удара към двете врати, но "червените дяволи" и "светците" не успяха да си отбележат

Манчестър Юнайтед направи реми 0:0 в домакинството си на Саутхемптън в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. Това може би ще бъде най-зрелищното нулево равенство, което ще видим през сезона в Премиър Лийг. Към двете врати имаше 27 удара, но страхотни намеси на вратарите и няколко греди попречиха да паднат попадения.

За Ман Юнайтед двубоят стана доста тежък след изгонването на Каземиро в 34-ата минута. Бразилският халф опита да избие топката, но с високо вдигнат крак нацели съперник и получи директен червен картон. Каземиро ще пропусне следващите 4 срещи на “червените дяволи”.

Първото полувреме не предложи много чисти положения, но след почивката ситуациите за гол следваха една след друга.

В 54-ата минута удар на Джеймс Уорд-Праус от пряк свободен удар срещна напречната греда. Десет минути след това Давид де Хеа направи отлично спасяване при удар на Уолкот.

В 68-ата минута вратартя на гостите Базуни показа невероятен рефлекс, отразявайки удар на Бруно Фернандеш. След намесата на вратаря топката срещна страничната греда и се разходи пред гол линията.

Саутхемптън отговори с удар на Уокър-Питърс в гредата. До края на срещата имаше още доста опасни атаки, но зрителите на “Олд Трафорд” не видяха попадение.

Със спечелената точка Ман Юнайтед събра 50 и има две повече от четвъртия Тотнъм. Саутхемптън пък е с актив от 22 точки на последното място, но на два пункта до спасителната зона.