google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Милан е много близо до завършването на трансфера на талантливия полузащитник Сандро Тонали. Очаква се сделката между Бреша и “росонерите” да бъде приключена през следващата седмица.

На 99% е сигурно, че италианският национал ще премине при „росонерите“, след като Интер и Манчестър Юнайтед се отказаха от наддаването. Преди седмци „нерадзурите“ почти се бяха договорили с Бреша за взимането на 20-годишния халф под наем за една година с опция за закупуването му на стойност от 35 милиона евро, но в преговорите се разбра, че наставникът на Интер Антонио Конте търси други опции за подсилване на халфовата линия. Треньорът на “синьо-черните” предпочита да се подсили с по-опитни фигури като Артуро Видал от Барселона.

Милан се възползва от ситуацията и техническият директор на „росонерите“ Паоло Малдини се оказа решаваща фигура в преговорите. Президентът на Бреша Масимо Челино заяви, че легендата на Милан е ключов елемент в сделката.

Според информациите на Апенините, „росонерите“ ще вземат Тонали под наем за сумата от 10 милиона евро с опция за закупуването му на стойност 25 милиона евро плюс още 3 милиона под формата на бонуси. Изданието Calciomercato.com съобщава, че в следващите дни е планирана среща между двете страни, на която всичко ще бъде уточнено.

Милан ще предложи на Тонали договор за 5 години на стойност два милиона евро на година. Футболистът е наричан от мнозина “новия Андреа Пирло”.