Сделката е факт – Барса обяви новия договор на Фати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младият ас в атаката на каталунците подписа контракт до 2027 година

Барселона обяви официално, че звездата на тима Ансу Фати е поставил подпис под нов контракт, който ще го задържи в състава на каталунците до 2027 година.

Роденият в Гвинея-Бисау нападател, който в края на месеца ще навърши 19 години, вече има на сметката си 15 гола в 47 мача за Барса.

Той направи своя дебют за клуба на 16 години и 298 дни, като по този начин стана втория най-млад играч, обличал фланелката на клуба от “Камп Ноу”.

Image

Както вече стана известно, в новия договор на Фати е включена космическа откупна цена – 1 милиард евро. Миналата седмица такава беше включена и в новия контракт на Педри.

Младият нападател вече успя да подобри няколко рекорда в испанския футбол. Фати стана най-младия играч, разписал се за Барса в Ла Лига, най-младият футболист, успявал да реализира и да асистира за гол мач от първенството, както и най-младия голмайстор на каталунците в Шампионската лига.

Image

Наскоро новият ас в атаката на Барселона се завърна на терена след 10-месечно отсъсътвие заради скъсан менискус в лявото коляно. По всичко личи, че Фати възвръща оптималната си форма, като в 5 мача успя да реализира 2 гола.

Продукт на прочутата академия на Барса Ла Масиа, в началото на сезона той взе фланелката с номер 10, носена преди това не от друг, а от аржентинския маестро Лео Меси, който премина в Пари Сен Жермен.

Image