Седем от Нефтохимик издържаха само 10 минути срещу Лудогорец 2
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят беше прекратен още в 10-ата минута след контузия на футболист на "шейховете"

Отборът на Нефтохимик (Бургас) сътвори безпрецедентна ситуация, след като излезе със само седем футболисти на терена срещу Лудогорец 2 в днешния мач от Втора лига. Младите таланти на “орлите” бързо вкараха две попадения чрез Ерол Дост в 5-ата минута и Георги Чукалов в 6-ата, а четири минути след това играч на бургазлии се контузи и напусна терена. Така срещата нямаше как да продължи, тъй като по правилник отбор не може да играе с по-малко от седем футболисти. Главният съдия на срещата беше длъжен да прекрати мача, като СТК ще добави още три гола на “орлите” и ще им бъде присъдена служебна победа с 5:0.

Както е известно, част от футболистите на Нефтохикик решиха да бойкотират двубоя с втория отбор на Лудогорец, заради една неполучена заплата. Те не отпътуваха за Разград. В същото време бургазлии нямаше как да заменят тези играчи с юноши, тъй като в момента важи наредбата на РЗИ, която не позволява на спортисти под 18-годишна възраст да взимат участие в спортни мероприятия.

Все пак Нефтохимик избегна тежка сакнция, тъй като ако не се беше явил за срещата, щеше да бъде наказан с отнемане на точки от актива, глоба и служебна загуба. Поражението в двубоя е факт, но бургазлии няма да загубят от точковия си актив и да плащат глоба на БФС.