Селекционерът на Ейре: Не сме фаворити срещу България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Република Ирландия Стивън Кени заяви, че неговият тим не е фаворит в утрешния мач срещу България на старта на турнира Лига на Нациите. Двубоят е от 21.45 часа на Националния стадион Васил Левски в София, като според букмейкърите гостите са фаворити за успеха.

“Не, по никакъв начин не сме фаворити, играем на чужд терен и ще се борим за всяка една точка. Уважаваме много България, но не мисля, че в момента има фаворити“, заяви Стивън Кени на въпрос дали неговият тим има някакво предимство.

След това Кени коментира нашия национален отбор: „Гледах мача с Парагвай. Имат приличен квалитет в отбора на България. Разчитат на бързите контраатаки и ги използват добре.“

До Стивън Кени на пресконференцията бе и Шеймъс Коулмън, като бе зададен въпрос дали футболистът на Евертън ще бъде титуляр: “Утре ще стане ясен титулярният състав и ще видим кой ще вземе участие за Ирландия.”

“Чувствам се привилегирован да работя с тези футболисти. Да, има петима футболисти от отбора до 21 години. Ясно е, че ще има промяна и подмладяване на националния тим. По-важно обаче е, че футболът за националните отбори се завръща. Не сме играли от миналия ноември, като това е много дълго прекъсване за националните отбори.”

Ирландците още не са взели решение дали ще коленичат в знак на подкрепа към кампанията „Вlack lives matter“, особено популярна в англоезичния свят като солидарност към чернокожи, загубили живота си.

“Дали отборът ще коленичи, за да подкрепи кампанията BLM, предстои да се разбере. Току що пристигаме и ще го коментираме по-късно с отбора“, добави Стивън Кени.

Шеймъс Коулмън пък сподели, че отборът ще ползва следващите си два мача, за да се подготви за баражите за Евро 2020. Ейре също не успя да си осигури квота за европейското първенство от квалификациите и ще разчита на баражите от Лига на нациите 2018, подобно на тима на България. Баражите ще се проведат през октомври.