Сенегал срази Катар и остана в битката в група А на Мондиал 2022
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Лъвовете от Теранга“ взеха своето срещу домакина на Световното първенство

Сенегал постигна първата си победа на Мондиал 2022, след като надви домакина Катар с 3:1 в двубой от група А на турнира. „Лъвовете от Теранга“ оправдаха очакванията на Betano и нанесоха второ поражение на катарския тим. По един гол за успеха на африканския тим реализираха Булайе Диа, Фамара Диедиу и Бамба Диенг. Историческият гол за Катар на Мондиал вкара Мохамед Мунтари в 78-ата минута.

Сенегал имаше превес през първото полувреме, като отправи повече удари към вратата на съперника. Възпитаниците на Алиу Сисе трябваше да чакат до 41-вата минута, за да открият резултата. Защитникът на Катар Буалем Хухи допусна груба грешка, подарявайки топката на съперниковия нападаел Буйале Диа. Сенегалският футболист се възползва от подаръка и вкара за 0:1.

Четири минути след началото на второто полувреме африканската страна направи важна крачка към спечелване на трите точки. Исмаил Якобс центрира от корнер и Фамара Диедиу прати топката в мрежата за 0:2.

В следващите минути тимът на Катар бе по-активният. Домакините стигнаха до няколко корнера, като притисниха на два пъти сериозно Едуар Менди. В 78-ата минута Катар заслужено отбеляза попадение. Исмаил Мохамед отправи перфектно центриране в пеналта на съперника и Мунтари засече за 1:2.

Сенегал бързо взе нещата в свои ръце и показа, че няма да изпусне победата. В 84-ата минута „Лъвовете от Теранга“ организираха добра атака, която бе завършена от резервата Бамба Диенг – 1:3.

Така Сенегал се поздрави с първа победа на Мондиал 2022. В последния кръг от груповата фаза отборът на Алиу Сисе ще се изправи срещу Еквадор в битка за класиране на 1/8-финалите.