Сензация: Алмерия нанесе втората загуба на Барселона в Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците с второ поредно поражение в рамките на три дни

Алмерия направи седмицата кошмарна за Барселона, след като ги победи с 1:0 в мач от 23-ия кръг на Ла Лига. Ел Билал Туре вкара единствения гол в мача през първото полувреме. Това поражение за тима на Шави идва само три дни след загубата с 1:2 от Ман Юнайтед на “Олд Трафорд” и отпадането от Лига Европа.

Барселона бе губил само веднъж през сезона в Ла Лига – от Реал Мадрид на “Бернабеу”. Каталунците изиграха слаб мач на “Естадио Медитеранеос” и ще трябва бързо да забравят срещата и последните дни, за да продължат да са основният фаворит за титлата в Испания. В момента авансът на “блаугранас” е седем точки пред втория Реал Мадрид.

Офанзивното трио на Барса в тази среща – Феран, Левандовски и Гави, не впечатли с изявите си. Шави се спря на Де Йонг, Бускетс и Кесие в средата на терена, но те също не бяха на ниво. Кесие бе заменен още на почивката от Рафиня, но бразилецът не успя да помогне на каталунците да вкарат попадение на Алмерия.

Борещият се за оцеляване тим стигна до успеха с попадение в 24-ата минута. Билал Туре бе изведен сам срещу Тер Стеген и го преодоля за 1:0.

Малко по-късно Тер Стеген отрази опасен удар на Лео Баптищао. Барселона не успя да отправи нито един точен удар към вратата на съперника през първата част, което бе изненадващо.

След почивката мачът бе много нервен и съдията раздаваше картон след картон. Официалното предупреждение за Гави в 57-ата минута означаваше, че той ще пропусне следващия мач на Барселона.

И през второто полувреме каталунският гранд не успя да намери своя ритъм и вратарят на домакините Фернандо Мартинес не бе сериозно тестван. 32-годишният страж запази суха мрежа, след като в миналия кръг допусна шест гола срещу Жирона.