Сензация в снукъра – аутсайдeрът Браун триумфира на Welsh Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
След победи над Селби и Макгуайър, севернорландецът сломи във финала и Рони О'Съливан
Световният номер 81 Джордан Браун поднесе една от сензациите в света на снукъра в последно време, печелейки Откритото първенство на Уелс (Welsh Open).

33-годишният севернорландец от Антрим триумфира с първата ранкинг титла в кариерата си, след като във финала постигна драматична победа с 9:8 не над друг, а над самия Рони О’Съливан.

Браун, срещу чието име преди старта на надпреварата букмейкърите бяха поставили коефициент 751.00 за титла, прибра за успеха си 70 000 паунда.

Сензация в снукъра - аутсайдeрът Браун триумфира на Welsh Open 1
По пътя към финала Браун осъществи знаменит рейд, включващ победа над Марк Селби и разгром на Стивън Магуайър с 6:1 на полуфинала.

“Нямам думи, беше чест да играя с най-великия за всички времена на финала,” сподели след победата си Браун, едва сдържайки сълзите си от вълнение.

“Винаги съм вярвал в себе си, беше ми много трудно в много моменти досега, но продължавах да работя и да съчетавам снукъра с другите си работи. Отскоро сравнително се съсредоточих изцяло върху снукъра и се стигна дотук.”

Ракетата също отдаде заслуженото на сензационния шампион.

“Насладих се на всяка минута от финала, Джордан е страхотен човек и съм много радостен за него,” заяви О’Съливан.

“Виждах разочарованието в очите му при някои удари, но той заслужава всички похвали, защото аз играх добре днес, а не много хора могат да ме бият, когато играя добре. Той заслужава този успех.”