Сеп Блатер: Обвинен съм в престъпления, а това е абсурдно!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не съм отмъстителен човек, но искам да бъда оправдан", сподели той.

Бившият президент на Международната футболна федерация (ФИФА) – Сеп Блатер, призна, че не разбира нападките към него от страна на настоящия бос на централата Джани Инфантино.

Швейцарецът сподели, че обвиненията срещу него са абсурдни и добави, че иска просто да изчисти името си.

“Искам да изчистя името си. Когато дойдох, ФИФА беше нищо. Когато си тръгнах, бяхме международна организация, силна икономически, социално, културно и дори политически. Не знам защо, но Инфантино е против мен. Дори се опитва да изфабрикува дело срещу мен. Той иска да унищожи не само мен, но и всичко, което съм направил, защото си мисли, че е по-добър във всичко”, заяви Блатер в интервю за “RTS”.

“Обвинен съм в престъпления, в това число и, че съм крадец. Това е абсурдно. Не знам защо се озовах в съда. Сигурен съм, че хиляди, ако не и милиони футболисти също не разбират това. Не съм отмъстителен човек, но искам да бъда оправдан. Става въпрос на моята чест и честта на футбола, който създадох. Не го създадох сам, а заедно със стотици хора, които работиха, за да направят футбола това, което е днес. Футболът има над два милиарда фенове. Никой друг спорт няма толкова много”, каза още Блатер.