google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Септември спечели дербито за 3-ото място срещу Спортист

Отборът на Септември София изигра много силен мач и победи Спортист Своге с 3:0 у дома в един от най-интересните двубои от Втора лига тази седмица. Столичани отбелязаха две попадения чрез Марио Илиевски още през първото полувреме и предрешиха крайния изход на сблъсъка.

С този успех Септември направи голяма крачка към участие на бараж за влизане в елита. Освен това отборът се изравни по точки с втория в класирането Локо София – двата тима имат по 53 пункта, но “железничарите” са с два мача по-малко.

Първото попадение в двубоя бе отбелязано в 14-ата минута от Марио Илиевски от дузпа. Домакините бяха доста по-активни и малко след това Атанас Кабов имаше добра ситуация за втори гол.

В 24-ата минута Септември удвои аванса си, след като Борислав Стойчев засече центриране на съперник в собствената си врата – 2:0.

В 40-ата минута Кабов пропусна да вкара за трети път във вратата на Стефано Кунчев, а малко след това стражът на гостите спаси удар на Пешов.

Второто полувреме предложи доста опасни ситуации пред двете врати. Христов и Томи Костадинов пропуснаха за гостите от Своге, а в 76-ата минута удар на Пешов мина покрай вратата на Спортист.

В 84-ата минута Септември сложи точка на спора. Георги Сърмов получи подаване от Йоан Гаврилов и с мощен удар от 18-19 метра оформи крайния резултат 3:0.

В 88-ата минута пък Тони Костадинов от състава на Спортист бе изгонен за втори жълт картон.