google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Столичният тим с втора поредна победа в първенството

Септември София записа успех с 2:1 над Ботев Пловдив в първия мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Мартин Петков и Симеон Александров се разписаха за домакините, а точен за “жълто-черните” бе Дилан Мертенс.

С този успех тимът на Септември прогресира с две позиции в класирането и вече е на 11-ото място с 22 точки. Тимът на Ботев Пловдив пристигна в София с две поредни победи, но днес загуби и остана с 26 пункта на 10-ата пзиция.

Столичният тим поведе в 20-ата минута. Капитанът Асен Георгиев отправи удар с глава, като футболистите на гостите не успяха да изчистят добре топката и тя попадна в Мартин Петков, който я прати в мрежата – 1:0. Нападателят се разписа във втори пореден двубой, след като вкара и на Берое в миналия кръг.

Равенството на “Васил Левски” бе възстановено в 34-ата минута. Антоан Бароан пусна към Дилан Мертенс, който с прецизен удар порази вратата на Димитър Шейтанов – 1:1.

Три минути след началото на втората част вратарят на гостите Ханкич получи жълт картон, след като фаулира Мартин Петков. Стражът ще пропусне дербито с Локо Пловдив в следващия кръг.

В 68-ата минута Септември поведе за втори път в резултата. Красимир Станоев изведе Симеон Александров, който бе на линията на засадата и с техничен удар преодоля Ханкич и прати топката във вратата на Ботев Пловдив – 2:1.

Малко след това Николай Минков засече от близка дистанция, но Шейтанов спаси. Това бе и най-добрият шанс за Ботев да изравни. “Жълто-черните” не успяха да стигнат до втори гол и си тръгнаха победени от столицата.