Серина ласкае Цвети Пиронкова преди мача: Тя е страхотен човек
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Американската тенисистка се възхищава на Цветана Пиронкова

Серина Уилямс направи много ласкав коментар за следващата си съперничка – Цветана Пиронкова. Американката днес спечели срещу Дария Гаврилова в първия си мач в Мелбърн и ще се изправи срещу Цвети в следващия кръг.

Двете се срещнаха преди няколко месеца на US Open, когато Серина записа победа на 1/4-финалите на турнира в страхотен мач. Двете тенисистки направиха невероятен двубой, а общото помежду им е това, че и двете играят тенис на най-високо ниво, въпреки че вече са майки.

„За мен е важно да виждам какво прави тя и какво правя аз. Винаги я подкрепям. Историята ѝ е страхотна и тя е прекрасен човек“, коментира 23-кратната шампионка от Големия шлем по повод най-добрата българска тенисистка в момента.

Уилямс и Пиронкова са играли пет пъти една срещу друга, като всичките пет мача са спечелени от Серина, но в три от случаите Пиронкова успяваше да спечели един сет.

Серина Уилямс сподели, че отлагането с месец на турнира Australian Open ѝ е позволило изобщо да отпътува за Австралия, тъй като участието ѝ е било под въпрос.

„Всичко се разви благоприятно за мен. Поради контузията в ахилеса не можех да тренирам доста време, нуждаех се от време за възстановяване. Ако турнирът се бе провел в обичайния си период, най-вероятно нямаше да участвам. Сега използвах това време за възстановяване и се чувствам добре.“