google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинският нападател пропуска дербито с Ливърпул през уикенда

Аржентинската звезда на Манчестър Сити Серхио Агуеро няма да вземе участие в дербито срещу Ливърпул, което предстои на „гражданите“ следващата седмица във Висшата лига. Голаджията ще бъде извън игра още един месец, което е сериозен удар за наставника Пеп Гуардиола, който направи най-слабия си старт в първенство като мениджър.

Агуеро получи травма подколенното сухожилие в двубоя с Уест Хем в събота. През лятото аржентинецът претърпя операция на коляното и появата му на терена срещу “чуковете” бе третата след възстановяването му от контузията.

„Агуеро ще отсъства от игра минимум 10-15 дни. Ако е по-дълго, ще отсъства около един месец“, сподели треньорът на Манчестър Сити

“Мускулните наранявани обикновено не се променят много с течение на времето. И случаят съ Агуеро е същият, няма да бъде изключение.“

Гуардиола потвърди, че Габриел Жезус се очаква да се завърне в игра от седем до десет дни и има малка вероятност да бъде готов за дербито с Ливърпул. Бразилецът се възстановява от травма в слабините.