Сериозни критики към Неймар и Меси след загубата от Рен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани почти загубиха аванса си на върха в Лига 1 след поражението от Рен

Пари Сен Жермен загуби визитата си на Рен през уикенда, въпреки че участие в мача взеха всичките им звезди, включително Лионел Меси, Неймар и Килиан Мбапе, който влезе от пейката. Във Франция разкритикуваха най-вече Меси и Неймар за представянето им срещу “червено-черните” в неделя.

„Имаше не кой знае колко добър първи полусезон, защото се готвеше за Световното първенство, което вече свърши“, написаха от RMC Sport за Неймар.

L’Equipe постави на Меси оценка 4/10: „Не видяхме блясъка при владеенето на топката, който свикнахме да гледаме. Аржентинецът се опита да помогне на отбора, но рухна през второто полувреме“.

L’Equipe отправи доста по-сериозни критики към Неймар:

„В средата на седмицата същото видяхме и срещу Анже. Бразилецът се върна много назад, за да иска топката и опита много пъти да завърши атаката сам. Резултатът беше, че губеше топката в лоши позиции, без да създава опасност за вратата на Рен. Притеснително представяне само месец преди 1/8-финалния сблъсък с Байерн в Шампионска лига“.

Журналистът Даниеле Риоло определи Неймар за най-големия провал в историята на футбола: „Осъзнаваме ли, че Неймар като трансфер и заплата, е най-големият провал в историята на футбола? Не мога да се сетя за по-скъпоструващ провал, ужасно е. Само защото беше добър в два осминафинални мача през 2020-а година не означава, че ще е животоспасяващ с играта си.”

ПСЖ има само три точки аванс на върха в класирането в Лига 1 пред втория Ланс. Следващият мач на тима е приятелски срещу сборен отбор на Ал Хилал и ал Насър в Саудитска Арабия.