google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" ще се стремят да направят първата крачка към групите на Лига Европа

Тази вечер от 20:45 ч. на “Хювефарма Арена” отборът на Лудогорец приема Жалгирис в двубой от плейофите на турнира Лига Европа. “Орлите” не успяха да стигнат до плейофите на Шампинска лига, отпадайки в третия квалификационен кръг от Динамо Загреб, така че сега ще атакуват групите на втория по сила европейски клубен турнир. Онлайн букмейкърът Sesame BG има дава серизоно предимство срещу литовския Жалгирис, тъй като коефициентът за знак е е 1.41. Гостите от Вилнюс също отпаднаха от третия квалификационен кръг на ШЛ, тъй като не успяха да се справт с Бодьо/Глимт.

В последния си мач в Европа, Лудогорец загуби с 2:4 като гост на Динамо Загреб в двубой, в който получи три червени картона. Доминик Янков, Рик и Жан Карничник отпадат от сметките на треньора Анте Шимунджа. Клод Гонславеш и Каули Оливейра пък са с травми и не са готови за домакинството на Жалгирис. Поради тази причина изборът на Шимунджа за стартовия състав не е много голям. Той ще гласува доверие на играчи като Шоу, Текпетей, Десподов, Делев, докато на върха на атаката ще избира между Тиаго и Тисера.

Жалгирис пристига в Разград без сериозни кадрови проблеми. Гостите имат самочувствие, тъй като елиминираха Малмьо във втория предварителен кръг на Шампионска лига. Преди това отборът се справи и с косовския Балкани. Все пак се видя голямата разлика между Жалгирис и клуб като Бодьо/Глимт в миналия кръг на турнира. Литовците сега имат малки шансове срещу Лудогорец в Разград според коефициентите на Сезам, но са прогресиращ отбор, който не трябва да бъде подценяван.

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт; Сисиньо, Пластун, Вердон, Недялков; Пьотровски, Шоу; Текпетей, Десподов, Делев; Тиаго

ЖАЛГИРИС (4-4-2): Гертмонас; Моколюнас, Павелич, Любославлевич, Татомирович; Буф, Горобсов, Миличкович, Урега; Оливейра, Ойевуси