Сетиен предусеща съдбата си – раздялата с Барса изглежда близо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Провалът в битката за шампионската титла и особено унизителното домакинско поражение в снощния двубой с Осасуна засилиха спекулациите за напускането на мениджъра на Барселона Кике Сетиен.

Самият той не скри разочарованието си от представянето на тима, а и сякаш вече предвижда съдбата си, споделяйки че не знае дали ще предвожда Лео Меси и кампания в Шампионската лига през август.

“Надявам се да продължа да водя отбора и в Шампионската лига, но не знам какво ще стане,” заяви отчаяният Сетиен.

“Чувстваме се разочаровани и гневни. Тази загуба бе незаслужена. Не мога да кажа същото за загубената титла, тъй като изпуснахме важни точки, които ни попречиха да се борим докрай с нашия съперник Реал.

“Не очаквах те да спечелят всичките си мачове до края, но изглежда ще стане точно това. Днешната загуба ми дойде в повече. Тя обаче показа проблеми, които виждахме и в предишните мачове.

“Трудно намираме верния път към гола. Контролираме мача, притискаме съперника в неговата половина, но ни липсват попаденията.

Сетиен отново изрази съгласие с мнението на лидера в тима Меси, сякаш потвърждавайки ширещото се мнение, че именно аржентинецът има тежката дума по ключови въпроси.

“Съгласен съм с Меси за някои от нещата, които каза,” коментира Сетиен. “Трябва да сме по-самокритични. Трябва да изискваме повече от себе си и да опитваме постоянно да се подобряваме.

“Не бива обаче и да зачеркваме всичко, защото направихме и някои хубави неща. В момента сме ядосани заради загубената титла, но това ще ни мотивира допълнително и ще излезем в Шампионската лига с още по-голямо желание.”

След три седмици Барса се изправя срещу италианския Наполи в мач-реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига. Срещата в Наполи завърши без победител – 1:1.