Северна Македония сменя екипите за Евро 2020 след бунт на фенове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Привържениците на отбора не харесаха новия дизайн

Екипите за Евро 2020 на националния отбор по футбол на Северна Македония ще бъде сменен. Промяната идва, след като фенове и звезди на отбора възроптаха срещу новата визия. На 28 май беше представена бъдещата екипировка, като фланелка получи дори папа Франциск.

Националният флаг, който присъстваше на традиционните екипи, отпадна при новата екипировка, а освен това червеното бе по-тъмно. В новия дизайн се виждат и контурите на балкански рис, но феновете на отбора видяха прилика с екипа на албанските национали, които са в същия червен цвят, но вместо рис има контури на орел.

Звездата на тима Горан Пандев качи снимка  в социалните мрежи със стария екип, а след вълна от недоволство срещу новия дизайн, се стигна до петиция за връщане на старите фланелки. В крайна сметка от федерацията се съгласиха с протеста на феновете и заявиха, че действително цветът не отговаря на изискванията. От централата изпратиха запитване до УЕФА дали могат да използват старите екипи и обещаха да участват занапред по-активно в дизайна на фланелките.