Севиля се добра до точка срещу Валенсия, невиждана драма в края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерик Ламела и Единсон Кавани вкараха попаденията на "Естадио Рамон Санчес Писхуан", чутовна драма в края

Отборите на Севиля и Валенсия направиха реми 1:1 на “Естадио Рамон Санчес Писхуан” в първи двубой от 10-ия кръг на Ла Лига. Очакванията за интригуващ двубой с попадения в двете врати се оправдаха, макар че севилци реализираха чак в края на срещата. Автор на изравнителния гол бе Ерик Ламела, който засече в мрежата подаване на Салас. В началото на двубоя пък Единсон Кавани се бе разписал за “прилепите”. Срещата завърши с пропусната дузпа от Валенсия и червени картони, като един от тях бе отменен с ВАР.

С това реми отборът на Севиля събра 10 точки в актива си, докато Валенсия има 15 точки в Ла Лига класиране. “Прилепите” изпуснаха шанс да задминат седмия в таблицата Виляреал, който е със същия актив, но и с мач по-малко.

Двубоят започна по отличен начин за тима на Дженаро Гатузо. Димитри Фулкие отправи чудесно центриране в наказателното поле на Севиля и Единсон Кавани засече с глава за 0:1.

В 17-ата минута вратарят на гостите Мамардашвили направи страхотно спасяване при удар на Рафа Мир с глава. Домакините спечелиха само корнер от ситуацията.

Двата тима завършиха първото полувреме с по 3 точни удара, като Валенсия се прибра на почивка с минимален аванс.

В 56-ата минута поапдение на Рафа Мир бе отменено поради засада. Малко след това Ламела пропусна добра възможност да изравни. Севиля продължи да атакува и в 69-ата минута удар на Неманя Гудел срещна гредата.

Натискът на Севиля даде резултат и в 86-ата минута резултатът бе изравнен. Ерик Ламела засече центриране от корнер и прати топката в мрежата на Мамардашвили – 1:1.

Севилци тръгнаха да търсят пълния обрат, но пропуснаха две добри ситауции. В 96-ата минута Папу Гомес фаулира откъсващия се Диакаби. Аржентинецът бе последен в отбраната и получи червен картон. След това пък се намеси и видео системата ВАР, като червеният картон на Гомес бе отменен. Последва обаче дузпа за Валенсия, тъй като Салас направи фаул срещу Корея в наказателното поле след нарушението на Гомес. Салас получи червен картон и “прилепите” имаха шанс да спечелят трите точки.

Хосе Гая обаче пропусна от бялата точка – Ясин Буну се намеси чудесно и запази точката за Севиля.