google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трудни дни предстоят за рефера Ищван Ковач

УЕФА отхвърли жалбата на Левски за преиграване на мача с Хамрун, но допусналият сериозна грешка съдия Ищван Ковач няма да види бели дни в близко време. Легендарният румънски рефер Йон Крачунеску коментира грешката на Ковач, който тези дни се размина с наряда си в Шампионската лига заради грубата грешка в края на мача на стадион „Георги Аспарухов“ миналия четвъртък.

„Винаги съм казвал, че той е по-талантливият от Овидиу Хацеган. Играл е футбол и разбира по-добре играта. Липсва му обаче. И затова си докара тази беля. От УЕФА и ФИФА не прощават грешките, когато има жалба от даден клуб“, заяви Крачунеску.

„Ако системата ВАР действаше, то гол нямаше да има. Системата за видео повторения се превърна в някакво извинение за съдиите. Гледам ги как с лекота вдигат жълти картони при доста твърди влизания. Абе, момчета, наистина ли само това видяхте? И тогава се намесва ВАР и казва, че това не е за жълт, а за червен картон. Проблемът обаче е, че има не една, а понякога 10 подобни ситуации в даден мач и трябва да се гонят играчи наред. Съдиите, естествено, не смеят да го правят“, каза легендата в съдийството.