Шампионът Реал подари точка на Кадис в битката за спасение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" не изигра добър мач на брега на Атлантическия океан

Реал Мадрид направи реми 1:1 в гостуването си на Кадис в среща от 37-ия кръг на Ла Лига. Точен за “белия балет” бе Мариано Диас, а попадението за “жълто-сините” вкара Рубен Собрино. Двубоят бе от много по-голямо значение за домакините, които водят битка за оцеляване. Със спечелената точка те събраха 36 в своя актив и са на 18-ото място, като имат реален шанс за спасение, тъй като са на три пункта от 14-ото място и всичко ще се реши при визитата им на Алавес в последния кръг.

“Лос бланкос” можеха да си позволят по-слабо представяне, тъй като преди седмици спечелиха титлата. Карло Анчелоти направи някои промени в състава, като се очаква да заложи на всичко най-добро в домакинството на Бетис в последния кръг, което е генерална репитиция преди финала на Шампионска лига срещу Ливърпул на 28 май.

Кадис имаше първия шанс в срещата, като Карлос Акапо стреля от разстояние, но топката мина над напречната греда на Лунин. 180 секунди след това Реал поведе в резултата. Мариано вкара за 0:1, а Родриго свърши по-голямата част от работата, асистирайки за гола.

Кадис натисна своя съперник и имаше доста добри шансове за попадение. Домакините трябваше да чакат до 37-ата минута, за да изравнят резултата. Рубен Субрино с мощен шут вкара за 1:1 и хвърли феновете на Кадис в екстаз. В 45-ата минута Лукас Перес пропусна добър шанс да донесе пълен обрат за “жълто-сините”.

През второто полувреме играта бе равностойна, като в 61-вата минута домакините получиха дузпа, след като Лунин фаулира Негредо. Стражът на Реал Мадрид обаче отрази удара на потърпевшия.

В 70-ата минута Лунин отново направи страхотно спасяване при удар с глава на Негредо и резултатът остана 1:1. Андалуският отбор усещаше, че има шанс да спечели запомняща се победа над Реал Мадрид. Домакините търсеха победния гол, но все пак футболистите на Анчелоти не се пропукаха и двубоят на стадион “Нуево Мирандила” завърши наравно.