google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед не успя да се договори с Шанхай Шенхуа за удължаването на наема на Одион Игало.

Таранът е собственост на китайския отбор, но прекара последните няколко месеца на „Олд Трафорд“ под наем. Нигериецът записа няколко силни мача и желанието на „червените дяволи“ беше да го задържат до края на настоящия сезон. Китайците обаче са дали категоричен отказ.

Юнайтед искаха да удължат наема на играча за още три месеца, но това е в разрез с интересите на китайския клуб, който иска да използва голямата си звезда още от началото на местната Суперлига. Желанието на нигериецът също бе да се стигне до разбирателство между двата клуба и той да остане да доиграе сезона във Висшата лига.

Така Игало ще си замине обратно за Китай на 31-ви май, когато изтича настоящото споразумение. Шанхай вече са му предложили и нов договор до 2024-та година. Китайците предвиждат и сериозно увеличението на заплатата на нигериеца, ако той приеме новото предложение, ще прибира по 400 000 паунда на седмица.

В края на януарския трансферен прозорец Манчестър Юнайтед заплати 3 милиона евро за преотстъпването на Игало. Нигериецът записа само четири срещи и едва 30 минути игра във Висшата лига, но път записа по два гола в турнирите Лига Европа и ФА къп.