Шави: Елче се бори за точки, но за нас победата е много важна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Искаме да се върнем към победите и трябва да спечелим утре", каза легендата на "блаугранас".

Младият наставник на Барселона Шави Ернандес говори на официална пресконференция преди двубоя срещу Елче от испанската Ла Лига.

“Каталунците” приемат на “Камп Ноу” своя съперник, който заема предпоследното място в класирането, в утрешния ден.

“Това е отбор, който много прилича като игра с Кадис. Елче е в дъното на класирането и се бори за точки, но е един от най-добрите отбори в първенството във физическо отношение. Имат силни футболисти, като Бойе и външните защитници. Труден съперник, но за нас трите точки са много важни. След като загубихме в Мюнхен, искаме да сe върнем към победите”, заяви Шави.

“Трябва да спечелим утре и ще чакаме останалите резултати, както и този от дербито на Мадрид”, отговори младият специалист на въпрос какво мисли за шанса “каталунците” да оглавят таблицата.

“Новината на седмицата е новият договор на Гави. Това е играч на бъдещето, но и футболист, който е много важен за нас сега. Той е лидер, въпреки възрастта си. Винаги съм казвал, че е той е едно голямо сърце с крака. Може да играе на различни позиции – отляво, отдясно, отзад, отпред. Откакто съм тук, той узря много, усеща по-добре тайминга. Направи крачка напред”, каза още Шави Ернандес.