google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барса има възможност да дръпне с три точки пред Реал на върха на класирането в Ла Лига

Предводителят на Барселона Шави Ернандес не смята, че неделната визита на Атлетико Мадрид е със съдбоносно значение.

Нещо повече, босът на каталунците заяви, че маъчт в испанската столица “няма да реши нищо”.

“Всяка седмица е така: следващият мач е най-важен,” коментира бившият халф. “Той няма да реши нищо, но евентуалното изоставане в точките би било удар по амбициите ни.

“Това е сложно място за гостуване и те са доста силни в защита. Ще бъде трудно за нас да бъдем по-ефективни в сравнение с последните ни няколко мача. Грешките ни са по-скоро психически проблем, отколкото проблем със самата играта.

“Ние доминирахме и създавахме положения, но трябва да решаваме по-рано мачовете. Трябва да сме по-силни в определени елементи. Много превъзхождаме нашите съперници, но понякога допускаме грешки.

“Опитваме се да вдъхнем увереност на играчите, за да не правят грешки, но футболът е игра на грешки. Трябва да сведем до минимум тези пропуски, за да спечелим. Срещу Интерсити сами си направихме живота труден.

“Срещу Еспаньол ни липсваше ефективност. Срещу Интерсити беше различно. Допуснахме три гола и това не може да се случи. Трябва да бъдем доста по-агресивни.”

Барса и шампионът Реал Мадрид имат по 38 точки на върха в класирането в Ла Лига, като по-рано днес Кралският клуб загуби с 1:2 гостуването на Виляреал.