Шави недоволен от характера на играчите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В същото време наставникът на каталунците обяви, че отборът му не е заслужавал да загуби

Предводителят на Барселона Шави заяви, че неговият тим не е показал необходимия характер, за да избгне третата си поредна домакинска загуба.

Каталунците отстъпиха с 0:1 на Райо Валекакно, инкасирайки трето последователно поражение на “Камп Ноу” едва за втори път в кариерата си, като първият такъв случай бе записан в края на 90-те години на миналия век, когато начело на тима беше Луис ван Гал.

Загубата на Барса означава, че големият съперник Реал се нуждае от една точка в оставащите пет мача до края на Ла Лига, за да си гарантира шампионската титла.

„Заслужавахме повече, но не показахме необходимия характер,” заяви Шави след края на двубоя.

“Не казвам, че съвсем ви е липсвал, но трябва да започваме по-добре мачовете си. Опитахме много, но топката така и не влизаше във вратата. Точно като в мача с Кадис.

“Намираме се в сложна ситуация. Все още сме в зона Шампионска лига, но усложнихме положението си. През ноември бяхме девети в класирането. Имаме и контузени.

„Травмите, икономическите проблеми – сблъскахме се с всичко. Сега трябва да си починем и да започнем да мислим за предстоящия мач с Майорка.”

В същото време Шави за пореден път се преклони пред лоялността на привържениците на тима.

“Феновете бяха брилятни!” заяви той. “Заслужават “десетка” по десетобалната система…”