google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците се целят в трофея Лига Европа

Предводителят на Барселона Шави Ернандес за пореден път обяви, че спечелването на Лига Европа е една от основните цели пред отбора.

Утре каталунците приемат германския Айнтрахт (Франкфурт) в среща-реванш от четвъртфиналите в надпреварата, като първият мач завърши без победител – 1:1.

“Класиране за полуфиналите ще бъде стъпка напред към една от нашите цели,” заяви Шави на пресконференцията преди двубоя.

“Лига Европа не е толкова престижен турнир като Шампионска лига, но ние сме решени да го спечелим. Искаме да играем в Шампионската лига и работим, за да се върнем там. Боли ни, че не сме там. Преминаването към следващия кръг ще бъде още една стъпка в правилната посока.

Предводителят на Барса допълни, че каталунците не завиждат на успехите на големия съперник Реал (Мадрид), който снощи подпечата визите си за полуфиналите в Шампионска след драматична елиминация на лондонския Челси.

“Историята на Барселона, а не тази на Реал Мадрид, поставя изискванията към нас,” продължи Шави.

“Преди 40 години Йохан Кройф дойде и вдигна летвата: да печелиш с красив футбол. Ако това не се случи, значи сме недоволни. Това са изискванията в Каталуния. Не знам как е в Мадрид, никога не съм живял там и не съм запознат с манталитета им.”