Шави преди Ел Класико: Двубоят няма да реши битката за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каквото и да се случи, мисля, че нищо няма да бъде решено в този мач", заяви треньорът на Барса

В неделя отборите на Барселона и Реал Мадрид излизат един срещу друг в един от най-големите двубои във футбола. Победа на каталунския гранд на 99% ще реши изхода за титлата, тъй като тимът от “Камп Ноу” ще увеличи аванса си на 12 точки на върха пред “лос бланкос”. Треньорът на “блаугранас” Шави обаче вярва, че резултатът от “Ел Класико” няма да е определящ за битката за титлата.

“Ако спечелим, това ще бъде удар за Реал Мадрид в таблицата. Дори и да спечелим, това няма да реши титлата, но ще бъде силен удар. Каквото и да се случи, мисля, че нищо няма да бъде решено в този мач. Тренираме, знаейки, че имаме страхотна възможност. Ако спечелим, ще направим важна стъпка, за да спечелим титлата в Испания. Ние сме много мотивирани. За някои играчи това би било първа шампионска титла”, коментира Шави на пресконференцията преди “Ел Класико”.

“Бих искал да владеем топката малко повече, отколкото в двубоя за Купата. Ще се опитаме да имаме повече контрол, отколкото в последното дерби, да играем повече с топката. Реал Мадрид е много силен, те се подобриха много физически от януари насам. Предполагам, че ще бъде много оспорван мач. Дербитата са непредвидими, никога не знаеш какво ще донесат. Подготвихме се добре; подготвихме много аспекти. Надяваме се, че “Камп Ноу” ще бъде врящ котел”, каза треньорът на каталунския гранд.